Joensuu RC 2016

Tiedote Finnish Crosskart Challenge osakilpailu Joensuun Ylämylly 11.6.2016

Hurjan pitkän ajomatkan päässä osallistujille ajettiin FCC:n kauden 2016 neljäs osakilpailu. Kisa ajettiin Jokikone EVK-SM kilpailun lisäluokkana Rata oli kuskien mielestä hieno, nopea ja myös haastava. Ilman ollessa puolipilvinen ja lämpötilan keikkuessa 12 asteen korvilla sadepisaroiltakaan ei vältytty. Kiitämme kisan järjestytoimikuntaa.

 

 

Kuvassa pienistä crosskarteista Robin Crosskart.

Crosskart-kuljettajia saapui paikalle lopulta vain 9, mikä on alin osallistujamäärä tälle kaudelle. Sääli, sillä puitteet kilpailulle olivat mahtavat. Aikataulut pitivät ja yleisöä oli paljon. Kisa oli ohi ennätyksellisen nopeasti ja kotimatka alkoi jo alkuiltapäivästä. Alkueriä ajettiin yhteensä kuusi, jokainen kuski ajoi kolme lähtöä, joiden jälkeen ajettiin finaalilähtö, johon osallistuivat kaikki yhdeksän kuljettajaa.

Kisassa viimeiseksi jäänyt kuljettaja 88 Timo Lehtonen kävi tiukkaa kamppailua Sven Koklan ja Reima Tuuvan kanssa sijoista 7-9, mutta onni ei ollut myöten tällä kertaa kilpailussa. Kuitenkin kisan jälkeen perinteisessä maahantuojan arvonnassa onnea oli riittävästi, kun auto 88 eli Timo Lehtonen voitti itselleen .. tai autoonsa uudet Goldspeed-takarenkaat. Speedweekend onnittelee

69 Sven Kokla ajoi ensimmäistä kertaa omalla autollaan. Ajaminen toisten perässä oli vaikeaa, koska kivisuihku oli melkoinen. Oma auto kuitenkin toimi hyvin ja mikä tärkeää, sarjapisteitä ropisi 6.

Reima Tuuva 75 ajoi kohtuullisen kisan Reiman ollessa yhdessä alkulähdössä sijalla 2, mutta ajosuoritus koko kisassa ei riittänyt tänään seitsemättä sijaa parempaan. Sarjapisteitä Reima sai tänään 8 ollen nyt sarjataulukossa sijalla 7.

24 Veli-Matti Koskinen ajoi kisansa Joensuussa suurella atakilla ja sijoitus oli hyvä 6. Mitään erityisiä virheitä ei ajossa tullut, mutta kisa oli tiukka ja tuloksena sarjapisteitä kuitenkin 10, mikä oikeuttaa tällä hetkellä sijaan 8 sarjassa.

 

31 Marko Kauhanen oli hyvässä vireessä kisassa ja vaikka kisamaskotti auton katolla kannusti ajaessa, lopputuloksissa Marko oli sijalla viisi. Toisessa alkuerässään, lähtö 3, Marko joutui jättämään ajon kesken, koska näkyvyys katosi totaalisesti tuulilasiin kertyneen kuran vuoksi. Pisteitä ropisi sarjataulukkoon kuitenkin 12 kpl.

                 

Ennen kisaa                                                           Kisan jälkeen

Joensuussa sijalle 4 ajoi Frasse Alm 62. Vauhtia puuttui oli miehen oma kommentti. Lähdön 3 Frasse kuitenkin voitti, mutta muissa lähdöissä tuli kuraa naamalle, kun ajoi muiden perässä. Sarjapisteitä parhaiten tällä kaudella, yht. 15 ja sijalla 5 tässä vaiheessa kautta.

Kolmannelle sijalle kisassa kaasutti 3 Juha-Pekka Perämäki. J-P kertoi, että pysyy hyvin Reunasen perässä, mutta kun ajaa kaverin edessä tulee toinen ohi. Lisälenkillä alkuerässä oli lisälenkin mittainen virheosuus, joka omalta osaltaan vaikutti lähtöpaikkaan finaalissa. Vauhti oli kuitenkin hyvä ja sarjapisteitä tuli tärkeät 17 kolmannen sijan pokaalin lisäksi. Sarjataulukosta Perämäen löytää tällä hetkellä sijalta 1.

 

Toisena podiumille hyppäsi 1 Toni Reunanen, joka onnistui päivän kaikissa alkuerissä vieden niissä ylivoimaisen voiton, mutta siinä tärkeimmässä eli finaalilähdössä startti ei onnistunut lainkaan. Tämän vuoksi sija 2, kuin myös sarjataulukossa Toni on sijalla 2.

Alkuerien kolmanneksi nopeimman eli Jonne Kurikan 22 finaalilähdön startti onnistui nappiin. Jonne säntäsi kärkeen, josta häntä ei enää kukaan hätyytellyt. Toni saavutti Jonnea viimeisellä kierroksella, mutta aikaa ei ollut riittävästi ohitusyritykseen. Jonne on sarjataulukossa sijalla 3.

 

Podium miehet.

 

Sarja tilanne http://fccnet.fi/content/fi/2/1038/Sarjatilanne.html

Finaali lähtö  https://www.facebook.com/FinnishCrosskartChallenge/

 

Joensuun Xtreme tulokset:

Res. Nro Name Club

1 22 Jonne Kurikka FCA

2 1 Toni Reunanen FCA

3 3 Juha-Pekka Perämäki P-HUA


4 62 Gunnar Alm EMSC


5 31 Marko Kauhanen FCA


6 24 Veli-Matti Koskinen HyUA


7 75 Reima Tuuva HyUA


8 69 Sven Kokla FCA


9 88 Timo Lehtonen HyUA


FCC & sosiaalinen media

Osallistu keskusteluun ja tutustu muihin lajin harrastajiin helposti Facebookin avustuksella. FCC:n löydät Facebookista klikkaamalla tähän.