Mäntyharju-Sprint-2016

 

Juha Pippuri Crosskartien voittoon Mäntyharjulla Finnish Crosskart Challenge -sarjan kolmas osakilpailu ajettiin lauantaina 19. maaliskuuta Mäntyharjun moottoriurheilukeskuksessa. Upean aurinkoinen kevät sää helli niin kuljettajia kuin yleisöäkin, vaikkakin kipakka pakkanen piti toisaalta huolen siitä, että radan jääpinta pysyi mainiossa kunnossa. Mäntyharjun rata ajettiin lauantaina neljään kertaan ja nopein oli Juha Pippuri.

Pippurin voitto ei ollut mikään itsestäänselvyys, vaan kausien 2013 ja 2014 mestari Pippuri koki rengasrikon jo ensimmäisessä lähdössä, mikä näkyi selvästi ensimmäisen ajon tuloksissa.

Pippuri kuitenkin osoitti, että tasainen varmuus ja huolellinen kisatilanteen analysointi koko kilpailupäivän ovat tärkeässä asemassa. Kolmella seuraavalla vedolla Pippuri onnistui kuin onnistui nostamaan itsensä kärkeen ja kilpailun voittoon. - Ensimmäisellä kierroksella ahnehdin vähän ja osuin yhteen sisämutkaan sillä seurauksella, että rengas tippui pois vanteelta. Siitä sitten sisuuntuneena vedin loput vedot niin täysillä, kun vain pystyin ja on todella hienoa saada voitto kotiin, Pippuri hehkutti. 

Pippurin lähimmät uhkaajat Mäntyharjulla olivat toiseksi ajanut Stefan Henkola, jolle sijoitus oli tähän mennessä kuluneen kauden paras. Henkola jäi Pippurista vain 1,1 sekuntia. 

Kolmanneksi Mäntyharjulla ajoi kauden ensimmäisen kilpailunsa ajanut Kai Eklund, joka jäi voittajasta 2,0 sekuntia.

Neljänneksi tullut JP Perämäki paransi otteitaan loppu kohden roimastikin ja pystyi tasaisella varmuudella kiilaamaan heti kärkikolmikon perään.

Hallitseva mestari ja sarjajohtaja Toni Reunanen valitteli liukkautta koko päivän ja hieman oli häneltä myös terävin isku hukassa. Viides sija ei tyydyttänyt Reunasta.

Kuudenneksi ajoi Venäjän värejä edustava Alexander Shengeliya, jolla erikoiskokeiden tulokset hieman heilahtelivat, mutta pysyivät kuitenkin aisoissa.

Tuloksena seitsemäs sija Frasse Alm esitte tyylikästä ajoa kaikilla neljällä vedolla, mutta aivan kirkkaimpaan kärkeen se ei Mäntyharjulla riittänyt.

Rallin kaksinkertaisen maailmanmestarin Marcus Grönholmin poika Niclas oli tuloksissa lopulta kahdeksas. Rallicrossin MM-sarjan sopimuksen hiljattain julkistanut Niclas Grönholm ei saanut kunnon rytmiä päälle oikein koko kisapäivänä ja tällä kertaa nuori lupaus joutui tyytymään kahdeksanteen sijaan.

Tuloksena yhdeksäs sija, Reima Tuuvalla ajohalut olivat korkealla jo aamusta alkaen ja hienoja ajolinjoja HyUA:ta edustava kuljettaja yleisölle näyttikin.

Kympin kärkeen mahtui vielä Jonne Kurikka, joka ajoi tasaisen varmoja suorituksia kaikilla neljällä erikoiskokeella.

Marko Kauhanen jäi juuri ja juuri kympin sakista pois, mutta onnistui kuitenkin paiskaamaan crosskartinsa yhdenneksitoista Mäntyharjulla.

Mika Koljosen erikoiskoetulokset olivat kohtalaisen tasaisia ja osuivat parin sekunnin tarkkuudella samoille luvuille. Koljonen oli päivän päätteeksi kisan kahdestoista.

Vihreä-keltaisella crosskartillaan yleisön hurmasi Markus Auvinen, jonka tulokset olivat myös tasaisia. Auvisen sijoitus talvikauden viimeisessä kilpailussa kolmastoista.

Virolainen Sven Kokla pyrki kesyttämään Mäntyharjun radan heti alusta alkaen, mutta liukasta oli hänelläkin. Lopulta Kokla löytyi sijalta neljätoista.

Timo Lehtonen nautti aurinkoisesta kevätpäivästä crosskartin ohjaimissa ja esitteli taitojaan moottoriurheilukeskuksen yleisölle. Lehtosen saldona oli lopulta 15:s sija.

 

Veli-Matti Koskinen koki vaikeuksia päivän kahdella ensimmäisellä kierroksella ja ne tietysti heijastuivat koko päivän tuloksiin. Koskinen oli kilpailun kuudestoista.

 

Finnish Crosskart Challenge jatkuu neljännellä osakilpailulla 7.5.2016 Vilppulassa.

Epäviralliset tulokset, Finnish Crosskart Challenge -osakilpailu 3/11, Mäntyharju

1. Juha Pippuri 7.56,3

2. Stefan Henkola + 1,146

3. Kai Eklund + 2,042

4. Juha-Pekka Perämäki + 3,957

5. Toni Reunanen + 4,123

6. Alexander Shengeliya + 5,386

7. Frasse Alm + 6,093

8. Nicklas Grönholm + 9,101

9. Reima Tuuva + 11,069

10. Jonne Kurikka + 11,357

11. Marko Kauhanen + 12,457

12. Mika Koljonen + 22,071

13. Markus Auvinen + 25,045

14. Sven Kokla + 25,534

15. Timo Lehtonen + 35,373

16. Veli-Matti Koskinen + 2.40,385

 

Tässä linkki Periscope-sovelluksella kuvattu suora lähetys Mäntyharjun kilpailusta.

Sovelluksen luonteen vuoksi jälkilähetyksen laatu ei valitettavasti ole HD-tasoista.

Here's a Periscope broadcast from Mäntyharju Sprint. Due the restrictions of the app the video is not HD quality.

https://youtu.be/9Ch6cnMDTto

Teksti Sami Kolsi

Kuvat T. Väänänen


FCC & sosiaalinen media

Osallistu keskusteluun ja tutustu muihin lajin harrastajiin helposti Facebookin avustuksella. FCC:n löydät Facebookista klikkaamalla tähän.