Nez sääntö kokous

Svenska Bilsportförbundet 14.11.2015 Nez kokous

Lauantaina 14.11.2015 istuttiin Ruotsin autourheilun kattojärjestön tiloissa muiden Crosskart Xtrem -sarjaan vaikuttavien tahojen kanssa sopimassa tuleville vuosille tekniikkasäännöistä, jotka vaikuttavat nimenomaan Nez -sarjan sääntöihin.

Nez -säännöt koskevat jatkossa Ruotsia, Norjaa, Tanskaa sekä tietysti Suomea.  Varsinkin Ruotsi ja Norja lähtevät innolla vuodelle 2016 rakentamaan omia sarjojaan Crosskart Cahallengen puolella aivan kuten meilläkin ajetaan FCC -sarjaa. Hyvässä yhteisymmäryksessä oli kaikilla tavoitteena kehittää myös Nez -sarjaa eteenpäin ja pitää kyseinen sarja mahdollisimman edullisena sekä eritoten samanlaisena, kuin meillä täällä Suomessa. Kokouksessa kuunneltiin todella paljon meidän kokemuksia siitä, miten me olemme tähän asti toimineet. Mainittakkoon tässä joitain esimerkkejä tulevista Nez säännöistä.

Käytettävä moottorin koko on 600 sekä 750, joiden viritysaste on täysin vakio, ruiskujärjestelmä sekä boxit pitää olla vakiot kuten myös sytysennakkot.  Polttoaineena saa käyttää vain 98 oktaanista pumppubensaa.

Renkaiden osallta käytetään samoja Goldspeed-renkaita, molempia kuvioita. Painojen osalta Xtrem 750 minimi paino kuljettajan kanssa on 415kg ja 600 luokalla minimipaino on 400 kg.

Suurimmat eroavaisuudet Suomeen tulevat olemaan iskunvaimmennin merkki vapaa mutta säätöjä sallitaan vain kolme niin kuin meidän Olle vaimentimessa on. Takaripustukseen sääntö, jotka ovat Nez:ssä vapaat. Toki auton maksimileveydet sekä auton pituus ovat määrättyjä, kuten koko Euroopassa.  Näillä säännöllä ajetaan tuleva Nez -kausi 2016 jotka julkaistaan lähitulevaisuudessa. 

Syksyllä on tarkoitus kokoontua uudelleen, katsoa miten kausi 2016 on mennyt ja mitä muutoksia siihen pitää tehdä, että saisimme hyvän yhteisen lajin rakennettua tuleville vuosille.

Mikä olisikaan hienompaa kuin, että voisimme tulevaisuudessa osallistua Xtrem -matkailun merkeissä keskenään muiden maiden sarjakilpailuihin mittaamaan vauhtia muiden kuljettajien kanssa.

 

Todella isolla innolla kautta 2016 odotellessa

Terveisin FCC


FCC & sosiaalinen media

Osallistu keskusteluun ja tutustu muihin lajin harrastajiin helposti Facebookin avustuksella. FCC:n löydät Facebookista klikkaamalla tähän.