Nokialla kotikisaan voittaja

 

Ylöjärveltä kotoisin oleva oleva Speedweekend-Tiimin Jonne Kurikka oli yhtä hymyä kisan jälkeen kun ensimmäinen voitto irtosi niin sanotusti kotiradalla. Kamppailu oli äärettömän tiukkaa ja viimeiset lähdöt olivat tällä kertaa ne ratkaisevat. Päivän aikan useimpia kuskeja nappasi erä voittoja ja viimeisiin lähtöihin lähdettiin pistejärjestyksessä Reunanen, Ahokas, Kurikka, Koski (Petteri), Perämäki. 

Päivän kovin lähtö sattui päivän loppuun kun viivalla oli Ahokas, Reunanen, Lehtonen, Perämäki ja Eklund. Kaikki oli vielä siis auki, lähtö onnistui Perämäeltä ja Eklundilta hienosti. Reunanen ja Ahokas ajoivat rintarinnnan monta mutkaa kunnes Reunanen hipaisi kaidetta, osui Lehtosen ja pyörähti osuen vielä takarenkaallaan Ahokkaaseen mutta Lehtosen tai Ahokkaan suoritukseen tämä ei vaikuttanut. Reunanen ylitti maaliviivan viidentenä, Lehtonen neljäs, Ahokas kolmas, Eklund toinen ja Perämäki voitti joten Perämäki nousi Ahokkaan edelle tässä vaiheessa. Nyt Reunasen ja Ahokkaan oli jännitettävä muita lähtöjä joista riippui heidän lopullinen sijoitus.

Niinhän siinä kävi että Kurikka ajoi lähtövoittoon ja ohitti molemmat tiimi kaverinsa (Ahokas-Reunanen) ollen näin päivän voittaja. Koski spinnasi omassa lähdössä ollen näin kokonaistilanteen viides.

Kouvola Circuitin tiimissä ajava Alexander Shengeleyia ajoi myös kahteen erä voittoon ja oli silmin nähden tyytyväinen vauhtiinsa, Alexille sija.6.

Eklund Ajoi myös hyviä lähtöjä mutta vilppi ja yksi huonompi erä tiputti miehen seitsemänneksi, vauhti oli kuitenkin selvästi parempaa kuin Honkajoella.

Lähtömestari Timo Lehtonen ei juurikaan armoa kärkikuskeille anna vaan porkuttaa lähdöissä hienosti kärkijoukkoon "Lähdöt on kunnossa mutta ajossa vielä hiukan tekemistä että pääsee korkeammille sijoille. Todella tyytyväinen päivään" Timo myhäilee sija 8 takataskussa.

Reima Tuuvalla oli jälleen päivässä hiukan ylämäkeä ja alamäkeä mutta mutta kolme kertaa erien kakkospaikka toi sijan 9.

Viimeiset pisteet nappasi Marko Kauhanen joka oli hienossa vauhdissa Honkajoella, nyt muutama huono lähtö tiputti miestä alemmas ja Markolle kaksi sarjapistettä ja kisan 10:s sija. Hienoa kuitenkin nähdä että Marko on vakiinnuttanut paikkansa kympin sakissa.

Frasse Alm ei päässyt Nokialla vauhtiin ja sija 11 ei miestä tyydyttänyt, "pientä ohjelmaa oli päivän aikana ja yhtään lähtöä ei onnistunut niin tässä porukassa tulos on heti tämä", Frasse tuumii.

Asko Heikkilän vauhti on hiukan hukassa ja mies painii tällä hetkellä varsinkin lähtöjen kanssa, vakio pistemies on nyt valahtunut liian usein pistesijojen ulkopuolelle. "Kyllä tämä treeniä vaatii ja pitäisi lähdöt onnistua paremmin" Asko ilmoitti.

Ensimmäistä kisaa ajava Seppo Kiviniemi ja pitkän tauon jälkeen mukaan tullut Mika Koivu ottivat päivän kaksi viimeistä sijaa ja osuivat kerran myös yhteen niin että molemmat jäivät radan varteen. Hienoa kuitenkin nähdä miehet viivalla tervetuloa molemmille.

Markus Auvinen joutui valitettvasti keskeyttämään ennen ensimmäistä lähtöä.

 

Seuraava osakilpailu ajetaan Alastarossa 12.-13.9 Radalle.com-tapahtumassa.

 

Nokian osakilpailun tulokset:

 

1. Kurikka        9pist.

2. Reunanen     10pist.

3. Perämäki      10pist.

4. Ahokas         11pist.

5. Koski           11pist.

6. Shengeleyia   13pist.

7. Eklund          13pist.

8. Lehtonen       15.pist.

9. Tuuva           15.pist.

10. Kauhanen     15pist.

11. Alm            16pist.

12. Heikkilä       18pist.

13. Koivu          21pist.

14. Kiviniemi     23pist.

15. Auvinen (Keskeytys)

 

 

 

 

 

 


FCC & sosiaalinen media

Osallistu keskusteluun ja tutustu muihin lajin harrastajiin helposti Facebookin avustuksella. FCC:n löydät Facebookista klikkaamalla tähän.