Honkajoella hiki lensi

 

Radalle.com NEZ-Drifting tapahtumassa nähtiin myös Finnish Crosskart Challenge osakilpailu. Tapahtuma oli kaikin puolin hieno ja järjestelyt toimi, ennätysmäärä yleisöä oli myös hyvä asia vielä alkutaipaleella olevalle Finnish Crosskart Challenge-sarjalle.

 

Autoja oli 15 ja jokaiselle kertyi hienot kahdeksan lähtöä jonka takia varikolla nähtiin hikisä ja pölyisiä kuskeja. Rata sopi tehokkaalle ja ketterälle autolle hienosti, kuljettajat nauttivat kovasta väännöstä ja yleisö ihmetteli autojen hienoja ääniä ja vauhtia.

Harjoituksissa kolmen kärki oli Reunanen, Ahokas ja Perämäki. Päivän ensimmäiset lähdöt näyttivät hiukan suuntaa, Reunanen ja Perämäki ottivat nopeimpia aikoja vuorotellen. Ahokkaan spinnaus tipputti miehen kärjen tuntumasta ja koska huonoimman erän sai sääntöjen mukaan poistaa ei spinnaus ollut katastfrofi mutta virheille ei ollut enää varaa.

Todella hienoja suorituksia esittivät Ylinen joka otti omia erävoittoja ja lähti viivalta todella hienosti, Kempas joka ajoi ensimmäistä kertaa uudella renkaalla sai heti juonesta kiinni ja kellotti koko päivän hyviä aikoja ollen päivän päätteeksi sijalla 5.

Tänä vuonna kilpailjan uransa aloittanut Marko Kauhanen väläytteli myös hienoja kokonaisaikoja ollen kerran kolmanneksi nopein ja kerran neljänneksi nopein koko porukasta. Jos muutamat piikkipaikat starteista olisi tuotu vielä puhtaasti maaliin olisi mies ollut huomattavasti sijaa 8 korkeammalla. Aamun harjoitusten jälkeen mies oli vielä sairastua ja tilanne näytti todella pahalta, kypärä päähän, burana suuhun ja ensimmäisten ajettujen erien jälkeen kypärän alta ilmeistyi hymyilevä punaposkinen Kauhanen. Onnittelut FCC:n puolesta Markolle hienosta päivästä.

Speedweekend Teamin Jonne Kurikka näytti myös että kun rata tuntuu hyvältä ja auto toimii niin mahdollisuudet on mihin vain. Tasaista ajoa ja yksi kakkossija kokonaisajoissa tarjosi tällä kertaa loppusijan 6.

Shengeleiya (11.), Latvala (13.), Löytynoja (15.) kärsivät päivän aikana teknisistä ongelmista ja jäivät näin pois pistetaistosta.

Eklund painiskeli vauhdin kanssa joka ei ollut hyväksi mestaruustaistolle vaikka johtaakin vielä sarjaa suhteellisen selkeästi. Pari hienoa edellistä kisaa ajanut Gunnar Alm ajoi minkä pystyi rallissa telotuilla kylkiluilla ottaen sijan 9, moni ei olisi lähtenyt edes kokeilemaan....tsemppari palkinto kuulunee siis tällä kertaa Almille.

Asko Heikkilän, Reima Tuuvan päivään mahtui ajovirheiden lisäksi epäonnistuneita startteja sekä muutama ulosajo mikä ei välttämättä johtunut aina miehistä itseistään, miehet olivatkin kisan jälkeen mietteliäitä ja aikovat parantaa Nokian kisaan.

Timo Lehtosen huippustartit olivat hienoa katseltavaa mutta tällä kertaa eivät riittäneet sijaa 14 parempaan mutta juonesta alkaa mies pääsemään kiinni ja tulee olemaan monille jo uhka kun päästään startti painoitteiseen Nokian kisaan.

 

 

SEURAAVA KILPAILU AJETAAN NOKIALLA NOKIAN JM:än YHTEYDESSÄ 22.8.2015

 

 

Alla kilpailun sijoitukset:

 

1. Toni Reunanen

2. JP Perämäki

3. Toni Ahokas

4. Petri Ylinen

5. Tero Kempas

6. Jonne Kurikka

7. Kai Eklund

8. Marko Kauhanen

9. Gunnar Alm

10. Asko Heikkilä

11. Alexander Shengeleiya

12. Reima Tuuva

13. Jaakko Latvala

14. Timo Lehtonen

15. Tommi Löytynoja

 

 

 

 


FCC & sosiaalinen media

Osallistu keskusteluun ja tutustu muihin lajin harrastajiin helposti Facebookin avustuksella. FCC:n löydät Facebookista klikkaamalla tähän.