Crosskartit vauhdissa Mäntyharjulla

Reunaselle Xtrem NEZ:n cup-titteli Xtrem NEZ -luokan cup-mestaruuden voittanut Toni Reunanen Alfa TV:n haastattelussa. (kuva: NT Production/Niko Turunen) Toni Reunanen on voitt... Lue lisää »

Crosskartit vauhdissa Mäntyharjulla

Reunaselle Xtrem NEZ:n cup-titteli Xtrem NEZ -luokan cup-mestaruuden voittanut Toni Reunanen Alfa TV:n haastattelussa. (kuva: NT Production/Niko Turunen)   [ A... Lue lisää »

CROSSKARTIN TALVIKAUSI HUIPENTUU

HUIPENTUU LAUANTAINA MÄNTYHARJULLA – CUP-MESTARUUDESTA TAISTELEVAT TIUKIMMIN REUNANEN JA SHENGELIYA Alexander Shengeliya. Kuva: NT Production/Niko Turunen Finnish Crosskart Ch... Lue lisää »

Crosskartin avauskilpailun Marttilassa

Keli oli surkea, mutta Alexander Shengeliyan vauhti ei. Hän voitti kauden avauskisan ylivoimaisesti.   Finnish Crosskart Challenge -sarja käynnistyi sunnuntaina Marttilan r... Lue lisää »

CROSSKART-KAUSI KÄYNNISTYY VIIKONLOPPUNA MARTTILASSA

Toni Reunanen. Kuva: Finnish Crosskart Challenge Crosskartin sarjakausi käynnistyy sunnuntaina OP Rallisrpintissa Marttilassa. Kauden aikana ajetaan kolme osakilpailua talvella ja viis... Lue lisää »

Crosskart televisiointi

BOOM!! Nyt se on virallista, historian ensimmäinen oma televisio-ohjelma Crosskarteille. Finnish Crosskart Challengen ja Alfa TV välinen sopimus on tänään allekirjoitettu, ... Lue lisää »

Tiedote kilpailijoille 1/2017

Sarjaan ilmoittautuminen Kilpailijan tulee ilmoittautua jäseneksi johonkin seuraan (oma seura tai FCC) ja maksaa seuran jäsenmaksu . Tämän jälkeen kilpailija ostaa... Lue lisää »

Kuljettajasta info FCC verkkosivuille

Kaudelle 2017 päivitämme kuljettajatietoa kaikkiin luokkiin. Verkkosivujamme varten tarvitsemme seuraavia tietoja Lyhyt kertomus kuljettajasta sekä esim historiasta tai harrast... Lue lisää »

Palkinnot on jaettu

Finnish Crosskart Challenge 2016 sarjan palkinnot on jaettu ja Xtrem luokan mitalit menivät seuraavasti. 1. Toni Reunanen 2. JP Perämäki 3. Stefan Henkola Sarjan voitosta Toni ... Lue lisää »

Kausi 2017

Syksy on tullut ja jäljellä on vain kaksi kauden ulkopuolista ajotapahtumaa, joista ensimmäinen on Hyvinkäällä 25.09. ajettava testi-sprintti, missä on oiva tilais... Lue lisää »

NEZ 2016 Norja & Tanska

Norjan Nez kilpailu 06-07.08.2016 Kaikkien mukaan tulevien kuljettajien ilmoittutuminen molempiin NEZ kilpailuihin on tehty FCC toimesta 04.08.2016 Kilpailija ohje linkki: Kilpa... Lue lisää »

Joensuu RC 2016

Tiedote Finnish Crosskart Challenge osakilpailu Joensuun Ylämylly 11.6.2016 Hurjan pitkän ajomatkan päässä osallistujille ajettiin FCC:n kauden 2016 neljäs osakilpa... Lue lisää »

NEZ Höljes

Finnish Crosskart Challenge ylpeänä ilmoittaa, että Ruotsin maalla Höljesin vaativalla ja hienolla radalla ajettu ensimmäin pohjoismaiden välinen NEZ –osakilpailu,... Lue lisää »

Höljes 21-22.5.2016

Mahdollisuus seurata livelähetysä Ruotsin NEZ osakilpailusta joka ajetaan 21-22.05.2016 Esimakua vuoden 2015 Sunnuntain päivästä linkistä.  https://sbfp... Lue lisää »

FCC Tiedote-2 2016 Kesäkausi

 TIEDOTE 2 KILPAILIJOILLE   Talven kisat on ohi ja on aika siirtyä pitävämmälle alustalle eli soralle. Tiukkoja tilanteita sekä kaksinkamppailuita tullaan... Lue lisää »

Mäntyharju-Sprint-2016

  Juha Pippuri Crosskartien voittoon Mäntyharjulla Finnish Crosskart Challenge -sarjan kolmas osakilpailu ajettiin lauantaina 19. maaliskuuta Mäntyharjun moottoriurheilukeskukse... Lue lisää »

MGR Sprint Botniaring

VILLA APR ICERACE – JURVA BOTNIARING  -KISARAPORTTI 12.2.2016 Kauden 2016 toinen osakilpailu järjestettiin muuttuneiden sääolosuhteiden vuoksi Inkoon sijasta Jurvan B... Lue lisää »

OP Marttila Sprint kisaraportti

OP Marttila Sprint Kisaraportti Kauden 2016 ensimmäinen osakilpailu ajettiin Salon seuduilla Marttilassa. Crosskartit ajoivat Rallisprintti-autojen kanssa vuorotellen hienolla Korpiahon... Lue lisää »

Tervetuloa OP Marttilan Sprinttiin

    Finnish Crosskart Challange kausi 2016 avataan Salon seudulla OP Marttilan Sprintillä 31.01.2016 Ensimmäiset kilpailijat päästetään reitille kl... Lue lisää »

Marttila Sprint 2016

CROSSKART-KILPAILUN SÄÄNNÖT                          ... Lue lisää »

Marttila Sprint 2016

CROSSKART-KILPAILUN SÄÄNNÖT                          ... Lue lisää »

Sarjaan ilmoittautuminen 2016

Sarjaan ilmoittautuminen AKK:n kitissä on kaudelle 2016 avattu. Viimeinen päivä 15.01.2016 klo:180:00 Linkistä:   https://akk.autourheilu.fi/Login.aspx ... Lue lisää »

FCC info kaudelle 2016

FINNISH CROSSKART CHALLANGE Tervehdys kaikki kuljettajat. Vuosi on lopuillaan ja Joulu on jo melkein ovella, perässä suditellaan vielä railakkaita Uuden Vuoden vi... Lue lisää »

Tiedote kaudelle 2016

Sarja ja kilpailumaksut Sarjamaksu kaudelle 2016 on 500,00€ joka tulee suorittaa 10.01.2016 mennessä Finnish Crosskart Association Ry tilille. FI 79 1785 30000 07537 Osa... Lue lisää »

Nez sääntö kokous

Svenska Bilsportförbundet 14.11.2015 Nez kokous Lauantaina 14.11.2015 istuttiin Ruotsin autourheilun kattojärjestön tiloissa muiden Crosskart Xtrem -sarjaan vaikuttavien ta... Lue lisää »

FCC Finaali Kouvola 2015

Kouvola Finaali – 6.11.2015 – Loppuraportti Finnish Crosskart Challenge   PFD tiedostona Crosskart-finaali ajettiin Kouvolassa harmaassa säässä. Pä... Lue lisää »

Kouvolan finaalissa ratkotaan mestaruus

KOUVOLA FINAALI 2015 Kauden viimeinen kilpailu ajetaan Kouvolan radalla, missä ratkotaan FCC vuoden 2015 mestaruus Kai Eklundin sekä Toni Reunasen välillä. Toni Reun... Lue lisää »

Reiskan Rähinät 2015

Legendaariseksi kilpailuksi muodostunut tapahtuma on vuonna 2015 joukkuekilpailu mihin kuljettajat voivat kutsua esimerkiksi yhteistyökumppaneita omaan joukkueeseensa. REISKAN R&Au... Lue lisää »

Alastaro osakilpailu 2015

Tervehdys kaikki bensalenkkarit! Kisaviikonloppu  12. – 13.9.2015 Alastaron moottoriradalla  on ohi. Mukana koko viikonlopun kilpailulähdöissä oli yhteensä 15... Lue lisää »

Nokialla kotikisaan voittaja

  Ylöjärveltä kotoisin oleva oleva Speedweekend-Tiimin Jonne Kurikka oli yhtä hymyä kisan jälkeen kun ensimmäinen voitto irtosi niin sanotusti kotiradalla. ... Lue lisää »

Honkajoella hiki lensi

  Radalle.com NEZ-Drifting tapahtumassa nähtiin myös Finnish Crosskart Challenge osakilpailu. Tapahtuma oli kaikin puolin hieno ja järjestelyt toimi, ennätysmäär... Lue lisää »

Speedcar-autot JVG:en uudella videolla

  Alla linkki JVG:en uuteen videoon - TARKENEE -   https://www.youtube.com/watch?v=WPi7N42Opzo ... Lue lisää »

«
»

Seuraava kilpailu

päivää

tuntia min sek

07.05.2017 Jurva RC

Jurva osakilpailu ajetaan 07.05.2017 Lisätietoa kilpailusta myöhemin kilpailu infossa. ...
kisainfo »

Tutustu kuljettajiin

#128 Mika Koljonen

Mika Koljonen #28 Mika Koljonen on ajanut kaikki kauden 2015 kilpailut ja harkitseekin nyt vakavasti osallistumista koko sarjaan. Halu kehittyä kuljettajana on kova ja paras tapa onkin ol...

Profiili: #128 Mika Koljonen »

Gallerian parhaita

FCC:n kuvagalleria

FCC:n kuvagalleriasta löydät herkullisimmat ja tuoreimmat otokset kisapaikoilta, niin radalta kuin varikoltakin.

FCCnetin kuvagalleria »

Marttila 2016

Marttila OP Sprint vuodelta 2016. Kausi 2017 avataan 29.01 taas samaisessa paikassa.

UUSIMMAT UUTISET

CROSSKARTIT VAUHDISSA MÄNTYHARJULLA

REUNASELLE XTREM NEZ:N CUP-TITTELI 

Toni Reunanen on voittanut crosskartin Xtrem NEZ –luokan cup-mestaruuden. Hän voitti lauantaina Mäntyharjulla ajetun osakilpailun, ja varmisti uransa kolmannen mestaruuden. Reunanen ja Alexander Shengeliya johtivat luokkaa tasapistein ennen Mäntyharjua. Pelin henki oli selvä. Kumpi on toista edellä lopputuloksissa, on myös mestari. Shengeliya aloitti kilpailun väkevästi. Hän oli kahden ajokierroksen jälkeen johdossa 1,9 sekunnin erolla Reunaseen, ja kiinni cup-tittelissä. Pieni ajovirhe kuitenkin kostautui kolmannella ajokierroksella, ja kun Reunanen eteni varmasti ja riittävän nopeasti, hän ajoi osakilpailuvoittoon 6,2 sekunnin ja mestaruuteen 10 pisteen erolla. Tänään ajettiin ihan oikeasti kilpaa. Se vauhti mitä Alexin kanssa ajoimme, niin se oli aivan riskirajalla. Jouduin itse jo ottamaan vähän pois, että pysyin radalla. Nyt tuli kolmas mestaruus. Olen erittäin tyytyväinen, Reunanen kommentoi. lue lisää

CROSSKARTIN TALVIKAUSI HUIPENTUU LAUANTAINA MÄNTYHARJULLA 

CUP-MESTARUUDESTA TAISTELEVAT TIUKIMMIN REUNANEN JA SHENGELIYA

Alexander Shengeliya. Kuva: NT Production/Niko Turunen
Finnish Crosskart Challengen talvikausi paketoidaan lauantaina Mäntyharjulla. Samalla ratkeaa suurimman luokan Xtrem NEZ:n cup-mestaruus. Kesän kilpailuissa luokka taistelee jo SM-tittelistä. Lue lisää

 

Sarja käynnistyi sunnuntaina Marttilan rallisprintissä.

Viivalle asettui 32 kilpailijaa. Lauhasta säästä huolimatta jääpohjainen rata kesti kilpailun rasitukset hyvin.

Kauden avauskisan voittoon ajoi Alexander Shengeliya. 18-vuotias venäläiskuski oli suorastaan ylivoimainen. Hän oli nopein jokaisella kolmella ajokierroksella, ja otti yhteisajoissa 21,69 sekunnin voiton ennen Petro Koskea.

– Hyvä aloitus kauteen. Viime vuosikin oli hyvä, mutta nyt sain heti hyvän startin. Olen erittäin tyytyväinen. Suuri kiitos vauhdistani kuuluu Sami Haloselle, joka on minun valmentajani. Hän on auttanut ajamisessa todella paljon. Toivottavasti pystyn seuraavissakin kilpailuissa samaan, Kouvolassa kilpa-ajoneuvoasentajaksi opiskeleva Shengeliya sanoi.  lue lisää

FINNISH CROSSKART CHALLENGE

Finnish Crosskart Challenge -sarja on kilpasarja, missä kilpailija on ensisijalla ja kaikilla on mahdollisuus edetä moottoriurheilu-urallaan omien kykyjensä mukaisesti. Suomessa kisataan kaudella 2017 viidessä eri luokassa: Mini, 85cc, 125cc, Xtrem FCC sekä huipputehokas Xtrem NEZ. Sarjassa ajetaan jäällä, lumella, soralla, asfaltilla - sprinttiä, rataa, rallicrossia, ja kaikkea mahdollista. Joten kuljettajan täytyy osata kaikki alustat sekä hallita kilpailutilanteet. Loppuvuodesta sarjassa kruunataan monipuolinen taituri.

Historiaa:

Crosskarteilla on ajettu kilpaa Ruotsissa ja Norjassa 80-luvulta lähtien. Crosskartin suosituimmat maat Pohjoismaissa ovat olleet Ruotsi ja Norja. 2000-luvun aikana laji nousi todella suosituksi NEZ-tasoa myöten, kun myös Baltian maat tulivat mukaan NEZ-sarjaan. Suomeen crosskartit rantautuvat kilpaluokaksi kaudelle 2012. Crosskartin pääasiallisena tarkoituksena on toimia ponnistuslautana nuorille kuljettajille, jotka haluavat ajaa soralla rallityyliin vauhdikkaasti ja turvallisesti kilpaa. Laji on periaatteessa kartingia vastaava, mutta se kehittää kuljettajaa suoraa sorapinnalle niin rallicrossiin, kuin ralliinkin. Autolla voi ajaa sekä kesällä että talvella, soralla, asfaltilla, lumella ja jäällä. Auto on kaikin puolin edullinen ja helppo tapa aloittaa rallicrossin ajaminen jo nuorena.

Sarjatilanne Xtrem NEZ

 KuljettajaSeuraAuto29.0111.0204.0307.0521.0522.0730.09YHT
1Toni Reunanen #942FCASpeedcar Xtrem 172525----67
2Alexander Shengeliya #950FCASpeedcar Xrem251715----57
3Petro Koski #960NokUaSpeedcar Xrem201520----55
4Jami Kalliomäki #967V-SUASpeedcar Xrem42010----34
5Sven Kokla #954FCASpeedcar Xrem81012----30
6Raul Orav #700A2 RacingSpeedcar Xrem12-17----29
7Jonne Kurikka #947FCASpeedcar Xrem15------15
8 Reima Tuuva #943HyUASpeedcar Xrem10-4----14
9 Niclas Grönholm #962EMSCSpeedcar Xrem-12-----12
10Frasse Alm #941FCASpeedcar Xrem-28----10
11Joni Wiman #957EMSCSpeedcar Xrem-8-----8
12Jari Rajala #955PoSUASpeedcar Xrem-6-----6
13Valtteri Koski #988NokUASpeedcar Xrem--6----6
14Pohl Kenneth #701Prorehv RallySpeedcar Xrem6------6
15Markus Auvinen #964FCASpeedcar Xrem-4-----4
16Asko Heikkilä #965HyUASpeedcar Xrem2------2
17Harri Laaksonen #940SomUASpeedcar Xtrem--2----2
18Marika Lehtimäki #906AMMSpeedcar Xrem-------0
19Veli-Matti Koskinen #944HyUASpeedcar Xrem-------0
20Marko Kauhanen #946FCASpeedcar Xrem-------0
21Mika Heinonen #989SoUASpeedcar Xrem-------0
22Tero Kempas #959FCASpeedcar Xrem-------0
23Henrik Hagelberg #961FCASpeedcar Xrem-------0
24Stefan Henkola #952FCASpeedcar Xrem-------0
25Joni Puolitaival #953OuMk/UASpeedcar Xrem-------0
26Pasi Hanhivuoma #988FCASpeedcar Xtrem-------0
27Kaido Tamm #702ÄXI racingSpeedcar Xrem-------0
28Jarmo Puolitaival #917OuMk/UASpeedcar Xrem-------0
29 Jaakko Latvala #948FCASpeedcar Xrem-------0
30Timo Lehtonen #945HyUASpeedcar Xrem-------0

Sarjatilanne Xtrem FCC

 KuljettajaSeuraAuto29.0111.0204.0307.0521.0522.0730.09YHT
1Alexander Shengeliya #58Kouvola FKSpeedcar Xrem252525----75
2Jami Kalliomäki #67V-SUASpeedcar Xrem202020----60
3Petro Koski #60NokUASpeedcar Xrem20-17----37
4Sven Kokla #69FCASpeedcar Xrem-1715----32
5Marko Kärna #6UAUSpeedcar Xrem10810----28
6M. Ala-Villilä #29NokUASpeedcar Xtrem 12412----28
7Juuso Karukka #27PR-RacSpeedcar Xrem1710-----27
8Mika Kauhanen #8HyUASpeedcar Xrem15------15
9Kai Eklund #20EMSCSpeedcar Xrem-15-----15
10Valtteri Koski #96NokUASpeedcar Xrem-12-----12
11Mika Koljonen #128FCASpeedcar Xrem8------8
12Seppo Kopra #46-Speedcar Xrem-6-----6
13Asko Heikkilä #4HyUASpeedcar Xrem-2-----2
14Juha-Pekka Perämäki #2P-HUASpeedcar Xrem-------0

Sarjatilanne 125cc

 KuljettajaSeuraAuto29.0111.0204.0307.0521.0522.0730.09YHT
1Konsta Saarinen #165OrSUA-252525----75
2Aatu Matkainen #169KonnMK/UA-202020----60
3Rony Kulju #197HyUALHR Kart151715----47
4Atte Kari #163KauhavanUa-17-17----34
5Robin Pirhonen #131LakUaLHR / KTM--12----12

Sarjatilanne 85cc

 KuljettajaSeuraAuto29.0111.0204.0307.0521.0522.0730.09YHT
1Ilari Sääskilahti #15VaToSUALHR, Suzuki/Yamaha202525----70
2Miko Vähälummukka #94AL-HärmäIC R4-KTM252020----65
3Jimi Ojala #116TUA--1717----34

Sarjatilanne Mini

 KuljettajaSeuraAuto29.0111.0204.0307.0521.0522.0730.09YHT
1Lauri Halonen #57Kouvolacircuit RyIC-kart R4/Briggs&stratton Racing2525-----50

FCC & sosiaalinen media

Osallistu keskusteluun ja tutustu muihin lajin harrastajiin helposti Facebookin avustuksella. FCC:n löydät Facebookista klikkaamalla tähän.