FCC-Finnish Crosskart Challenge 2016-2017

Yleistä

FCA-Finnish Crosskart Association järjestää sarjan kilpailut yhteistyössä AKK:hon kuuluvien jäsenyhteisöjen kanssa. 

Sarjan osakilpailut järjestetään AKK:n luvalla, Autourheilun Sääntökirjan 2017 ja täydentäen näiden vuoden 2017 sarjasääntöjen mukaisesti. Tulkintatapauksissa nämä sarjasäännöt ovat määräävät. Mikäli näissä sarjasäännöissä ei asiasta ole mainittu, silloin sääntökirjan teksti on määräävä.
Sarjasääntöjen lisäksi kilpailijoita ja tiimejä sitovat FCA:n ja AKK:n tekemät Tekniset säännöt

AKK:lla on FCA:ta kuultuaan oikeus force majeure- tai turvallisuussyistä muuttaa sekä korjata sarjasääntöjä ennen kautta ja sen aikana sarjan lisämääräyksillä. Muutoksista tiedotetaan kilpailijoille sekä osakilpailujen järjestäjille. Nämä tiedotteet lähetetään kaikille sarjaan ilmoittautuneille kilpailijoille heidän sarja-ilmoittautumisessaan merkitsemäänsä sähköposti- tai postiosoitteeseen, osakilpailujen järjestäjille heidän ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen.
Lisäksi tiedotteet julkaistaan FCA:n kotisivuilla.

Sarjassa mahdollisesti ajettavien erikoiskilpailujen sääntöjä tarkennetaan erillisellä kilpailusäännöllä niiltä osin kuin ne poikkeavat sarjan säännöistä.

Varikkotilat

Kilpailija saa tuoda varikolle vain yhden huoltoteltan ja yhden huoltoauton. Erikoissuurista yhdistelmistä kilpailijan on otettava ennakkoon yhteyttä osakilpailujen järjestäjiin. Jokaisella varikkopaikalla on oltava vähintään yksi 27A 144 B-C luokan 6 kg sammutin / kilpa-auto. Jokaisen kilpa-auton alla varikkopaikalla pitää olla vähintään auton pohjapinta-alan suuruinen nesteitä läpäisemätön alusta eli suojapeite. Sääntöjen vaatima imeytysmatto tulee olla kilpailijan varikkovarusteena mahdollisen nestevuodon imeytystä varten. Kilpailukaluston lisäksi muiden henkilöautojen tuonti varikolle on kielletty. Vain yksi huoltoauto kilpailijaa kohden varikolla sallitaan.

Varikkoalue säännöt

Varikkoalueella ja sen välittömässä läheisyydessä tupakointi on ehdottomasti kiellettty, tupakointi on ainoastaan sallittu järjestäjän osoittamissa paikoissa.

Alkoholijuomien nauttiminen varikkoalueella tai sen välittömässä läheisyydessä on ehdottomasti kielletty.

Kilpailijan velvollisuudet:

Kilpailija on velvollinen pyydettäessä olemaan läsnä FCA:n järjestämissä tiedotus- ja promootiotilaisuuksissa. Kilpailijan on pyydettäessä sallittava videokameran asentaminen autoonsa (paino max n. 500 g). 

Kuvaajat ja median edustajat:

Ensimmäisenä ilmoittaudu sarjan organisaatiolle halustasi kuvata (Jaakko Latvala / +358 40 90 00 129).

Pyydä kilpailijan järjestäjältä itsellesi tai kuvaustiimillesi media- /kuvausliivit. Voit tiedustella myös mahdollisia liikkuma välineitä kuten mökijää, moottorikelkkaa tms.

FCA pidättää kaikki tallennus- ja esitysoikeudet itse tuottamaansa valokuva- ja videomateriaaliin. FCA saa vapaasti käyttää kaikkea kilpailutoimintaan liittyvää valokuva- ja videomateriaalia.

Kaikkien henkilöiden sekä yritysten kaikki kuva-, video-, ja tekstimateriaali tapahtumaan liittyen, sekä tapahtumapaikalla tuotettu ja kuvattu sisältö on vapaasti FCA:n käytettävissä sekä jaettavissa. FCA:lla on oikeus luovuttaa kaikki materiaali kolmansille osapuolille. 

Vinkkejä video- ja valokuvaukseen / editointiin:

- Ole rohkea, avoin ja sosiaalinen. Kuljettajat yleensä tykkäävät kun heitä kuvataan tai haastatellaan.

- Kuvaa toimintaa myös varikolla. Kuljettajia, huoltomiehiä yms. saa haastatella ja kuvata vapaasti.

- Muista kuvata myös nättejä tyttöjä ja julkisuuden henkilöitä (kiinnostaa yleensä videon/ kuvien katsojia).

- Vaihda kuvauspaikkaa usein. Mene eri puolelle rataa, liiku seuraavaan mutkaan, kuvaa hyppyjä edestä ja takaa, yritä saada kuvaa niin monesta paikkaa rataa kuin mahdollista.

- Hae mahdollisimman paljon kuvakulmia.

- Yritä saada kuviin myös yleisöä näkyviin (Vaikuttaa lajin kiinnostavuuteen sponsoreilla ja medialla).

- Kuvaa kolarit, näyttävän näköiset ajotilanteet ja esim kaksinkamppilut yms. aina kun mahdollista.

- Pyydä rohkeasti kuljettajilta videomateriaalia tai lupaa laittaa gopro tms. heidän autoihinsa. Tällöin olisi hyvä myös laittaa kuljettajan nimi ja kilpailunumero näkyviin videoon.

- Editoinnissa keskity videon monipuolisuuteen, sekä mielenkiintoiseen videon alkuun.

- Älä peitä musiikilla kaikkia moottorin ääniä (bensalenkkareita kiinnostaa kuulla miten kuljettajaa ajaa autoa).

- FCC:n julkaisemissa videoista pitää näkyä sarjasponsoreiden logot/ mainokset.

- FCC:n videoissa laita FCC:n logo pienellä oikeaan ylänurkkaan.

- Yritä tehdä videosta helposti seurattava ja myös harrastajille mielenkiintoinen (silloin he jakavat videota enemmän).

- Laita välituloksia, lopputulokset yms. mielenkiintoista tietoa videoihin.

- Yritä kuvata ja editoida mahdollisimman monta eri autoa videoon, koska silloin harrastajat jakavat videota enemmän. Älä kuitenkaan laita kuvaa autoista jotka eivät vedä täysillä.

 FCC & sosiaalinen media

Osallistu keskusteluun ja tutustu muihin lajin harrastajiin helposti Facebookin avustuksella. FCC:n löydät Facebookista klikkaamalla tähän.